Oya Kalender
Markamızın kurucusu Oya Kalender, her yaştan kadına ilham veren, onları bir araya toplamayı bilen bir liderdir. Onun enerjisi, duruşu ve hayata bakışı, özellikle hayatın zorlu ve virajlı dönemlerinden geçen kadınlar için güçlü bir motivasyon kaynağı olmuştur.
İyi yaş almanın içten dışa doğru gelişen bir olgu olduğuna inanan, kadının her yaşta güzel olduğuna, eğer sağlığını, enerjisini ve yaşam neşesini korursa zamanın etkilerine meydan okuyabileceğine inanan Oya, ‘’Kadınlığın’’ uzun bir yol olduğunu ve farklı duraklardan geçtiğini bilerek, bu yolculukta onlara bütünsel iyilik hallerini koruyarak, rehberlik etmeyi misyon edinmiştir. Ruh beden ve zihin bütünlüğünde iyilik halinin temel olduğu, daima zinde ve enerjik bir hayatın mümkün olduğunu savunmuştur.
O’nun bugüne kadar önce kadınlara, sonra da gençlere ilham olmasının temelinde, herkesin iyi bir yaşamı hak ettiğine olan inancı vardır. İçten dışa yenilenmenin, sağlıkla ve kaliteli yaş almanın mümkün olduğunu ve yaşımızın en iyi versiyonunu yaratabilme şansımız olduğuna dair inancı…


Dayanışma, Üretim ve Güçlenme Hikayesi
2002 yılından bu yana başarılı girişimcilik kariyerinde marka iletişimi ve organizasyon alanında pek çok başarıya imza atan Oya Kalender, aynı zamanda sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde kadınların ve gençlerin yaşamına sosyokültürel ve ekonomik fayda sağlayacak birçok projeyi hayata geçirmiştir. Kadının gücüne ve yaratıcılığına inanarak tüm Dünya’da güçlenmeleri için elinden gelenin en iyisini yapmaya hazırdır.
Yaşamdan İlhamla: OIA'nın Doğuşu
Üretmeyi, çalışmayı, dayanışmayı, yaşamayı, anneliği, bedenine ve ruhuna iyi bakmayı seven Oya Kalender, ilhamını tam olarak kendi yaşam temposundan alarak OIA markasını hayata geçirmiştir.
Kadınların Güçlenmesi İçin Bir Adanmışlık Hikayesi
2015 İTO IWEC Kongresi ve W20 Açılım Grubu Organizasyon Komitesi üyesi olarak, tüm Dünya’dan katılımcılarla birlikte, kadın gücü ve istihdamı, Toplumsal cinsiyet eşitliği konularında çalışmalarda bulunmuş ve halen Marka Konseyi Derneği, Wellbeing Derneği, İşkagid İş Kadınları Derneği, Agriculture Technology Derneği ve Aked Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında resmi olarak yer almaktadır, yanı sıra Anne Meclisi Derneği’nin kurucu başkanıdır.
Genç Kızlara Umut ve Gelecek
2015 yılında mensubu olduğu dernekte, yetiştirme yurtlarında üniversiteye gidemeyen, lise mezunu genç kızlar için meslek edindirme kursları düzenlemiş ve onları çalışma hayatına kazandırmıştır.
Gelecek için Güçlü Adımlar
2019 yılında, kurucusu olduğu dernekte annelerin sosyal haklar edinebilmeleri için ‘Anneye laf yok’ farkındalık çalışmalarını ve tüm basın kampanyalarını yürütmüştür. ‘Benim adım Türkiye’ adlı bir projede de Anneler Günü kapsamında, Türkiye’nin 7 bölgesinde yaşlı ve kimsesiz annelerin hediyelerle ziyaret edilmelerini organize etmiştir. Bunun yanı sıra yine ‘İş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliği’ eğitim projelerini hayata geçirmiştir. Ayrıca 8 farklı başlıkta çalıştaylar düzenlemiştir. ‘Mülteci kadın ve çocukların adaptasyonu’ ve ‘Türkiye’de çalışan anne sorunları’ , ‘Özel çocuklar için çözüm önerileri’ ‘Aile içi iletişim’, ‘Çocukluktan yetişkinliğe sağlıklı beslenme’, ‘Anne hakları çalıştayı’ gibi farklı başlıklarda çalıştayları düzenleyerek devlet politikalarına katkı olacak çalışmaları yürütmüştür. 2017’den beri Türkiye’nin dört bir tarafından 15 üniversiteye davet edilmiş ve mühendis kadın öğrenciler ile buluşarak ‘İş hayatına hazırlık, denge ve iyilik hali’ ile ilgili konuşmalar yapmıştır.
